Have a cherry and be merry!
Poate vreti sa va pregatiti asa ceva acasica... Iata cum!

Ingrediente:

1 ½ kg zahar, 1 ½ kg cirese amare, zeama de la o lamaie, 1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare:

Se spala bine ciresele, se indeparteza coditele si samburii, apoi se amesteca cu zaharul, punandu-se la fiert intr-o oala la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mai tare si se apuca oala de toarte, scuturandu-se fara a amesteca cu lingura, astfel incat sa nu se prinda dulceata. Cand incepe sa se lege, se adauga zeama de lamaie si se mai da intr-un clocot. Se ia apoi oala de pe foc, se toarna continutul intr-un vas termorezistent si se lasa se se raceasca. Apoi se pune in borcane, se leaga sau se capseaza si se pun la pastrare in camara. Se serveste simpla sau cu clatite, orez cu lapte, papanasi prajiti si stropiti cu smantana.

Dulceata de cirese amare este o adevarata delicatesa a bucatariei moldovenesti! Sa aveti pofta, dragilor!

(Sursa: http://www.retete-online.ro/)


Stiti ce-i culmea?! Mie nici nu-mi place!!! Prefer dulceata de cirese dulci! :P

Etichete: | edit post
Reacții: 
0 Responses

Trimiteți un comentariu

YO, DROP THE VERSE!