Have a cherry and be merry!
In fine... Sa vorbim despre interpretari! Despre felul in care percepem lumea care ne inconjoara si despre oamenii care ne influenteaza judecata, vrand-nevrand... Despre fapte si actiuni pe care alegem sa le ducem la bun sfarsit in urma interpretarii unor "circumstante atenunate". Fiecare dintre noi isi traieste viata conform cu o imagine, pe care ne-o cladim treptat prin prisma experientelor de tot felul. Insa, ce se intampla atunci cand interpretarea mea nu se pupa cu a ta? Ce facem atunci cand imaginile noastre se ciocnesc? Eu inteleg un lucru deoarece am o anumita viziune, tu intelegi altceva din acelasi motiv, avem impresia ca vorbim aceeasi limba, dar, de fapt, atunci cand trebuie sa ajungem la un numitor comun, ne dam seama ca am luat-o pe carari paralele. Si e nasol!!! Deoarece tindem sa intram in conflict, in incercarea de a ne apara punctul de vedere... In loc sa ne apropiem de rezultat, de obiectivul nostru reciproc, ne pierdem in comentarii si divagatii.

Cine zicea cat de importante sunt regulile comunicarii in aceste momente, avea mare dreptate! Si erau multi aceia... Totusi, comunicarea este aspectul care se ignora cel mai usor cu putinta. Trebuie sa invatam sa ne ascultam, oameni buni! Trebuie sa vedem mai departe de propriul orizont de perceptie si sa incercam sa intelegem de ce gandim diferit. Si mai cred ca, pentru o evaluare corecta, este vital sa oferim celuilalt informatii complete despre situatia respectiva si despre asteptarile pe care le avem de la acea persoana, chiar daca noua ni se par niste chestiuni banale sau de la sine intelese. Poate eu nu am privit din perspectiva ta! Poate ce este normal pentru tine, este bizar pentru mine! S-au rupt prietenii din cauza unor interpretari gresite si neclarificate, s-au destramat casnicii, s-au ruinat afaceri...

Data viitoare cand va aflati intr-un astfel de impas, breathe, take your time and say the right words! Limba nu conteaza asa de mult, mesajul da!

Etichete: | edit post
Reacții: 
0 Responses

Trimiteți un comentariu

YO, DROP THE VERSE!