Have a cherry and be merry!
Eram la Ever Green alaltaieri, ultimii clienti tocmai plecasera, noaptea isi intrase in drepturi de ceva vreme si ne tragea usor la somn. La radio, muzica din anii '80 (my favorite)... La un moment dat, aud acorduri pe care le recunosc instant si incep sa cant... Glenn Medeiros!

In timp ce fredonam de zor, m-a lovit un lucru in moalele capului! De ce nu se mai face astfel de muzica in zilele noastre? Acum, reteta succesului este simpla: iei una bucata blonda sau bruneta (aparent) focoasa, care (aparent) stie sa cante binisor, un DJ cu nume "shukar", scule performante, faci o rima asa ca pentru copii si iese o "housareala" ce rupe gura targului, sta 5 saptamani prin topuri, dupa care se pierde in negura timpului pentru ca e randul altuia la portia de faima.

Unde sunt, frate, cantaretii de altadata? Cei care construiau povesti nemuritoare cu strunele lor... Cei care isi puneau sufletul pe portativ... Cred ca, odata cu invazia tehnologiei, s-au evaporat si sentimentele. Au disparut caldura, inocenta, candoarea dintr-o imbratisare, focul dintr-un sarut si pasiunea pentru lucrurile simple. Pure love is gone! (Chestia asta devine un lait-motiv al blogului meu, vad...).

Noroc ca mai sunt inca oameni care n-au uitat acele piese, pe care ei insisi le-au transformat in ceea ce numim atat de frumos "evergreen music". Si stiti ce? Am convingerea ca asa vor ramane, ca se vor auzi peste ani si ani, chiar daca lumea as we know it se va schimba...


Uite melodia de la care am pornit:Enjoy!

Etichete: | edit post
Reacții: 
2 Responses
  1. Roxuca Says:

    Muzica e in continua schimbare si se pare ca prezinta modul de gandire al generatiei respective. Generatiile trecute isi transmiteau sentimentele pe o cale simpla, "curata", pe cand astazi totul este "ascuns". Trebuie sa cauti mesajul melodiei respective, care este mult mai variat ca inainte si mult mai "lucrat". Totusi, intalnim si astazi calitate in muzica, insa dupa modelul american apar deasemenea "buruienile", in piata muzicala care s-a modificat si si-a largit aria si repertoriul dupa acest model. Nevoia de nou a omului, ritmul mult mai accelerat al vietii, face ca si muzica sa fie mult mai trecatoare si sa aiba ritmul... generatiei... Si totusi, sa privim pozitiv, inca avem muzica! :))

    PS: Ma bucur ca iti exprimi ideile liber si sper sa nu te opresti, oricate impedimente ar aparea! Conteaza! :)


  2. Uite ca din punctul acesta de vedere nu am privit... Intr-adevar, un stil de muzica defineste o generatie, it's true! Atunci, cred ca problema mea este ca nu reusesc sa inteleg prea bine generatiile care bat la usa... E normal, it's human nature!
    In fine, mersi de comment si de incurajari. E asa de misto sa spui ce vrei, cum vrei si cand canta cucu'... Te adaug in blogroll, sa stii! ;)


Trimiteți un comentariu

YO, DROP THE VERSE!