Have a cherry and be merry!
Banii nu aduc fericirea, dar o intretin. Fals! A avea bani multi nu se traduce prin a fi fericit, ci prin a fi puternic. Pe acest principiu s-a cladit lumea moderna. Consumerismul si goana dupa avere ne domina umanitatea, iar noi nu facem nimic sa ne impotrivam...

No horse can go as fast as the money - Yuki OthsukaAlergam ca orbii dupa mirajul puterii, suntem in stare sa calcam pe cadavre, iar cand ajungem acolo unde ne-am propus, ne dam seama fie ca nu este ceea ce ne dorim cu adevarat, fie ca sacrificiul a fost mult prea mare. In plus, viata are modalitatile ei de a ne demonstra ca nu exista putere absoluta sau ca suntem mici si neputinciosi, chiar daca avem toti banii din lume. Ce faci atunci cand fiinta pe care o iubesti mai mult ca aerul pe care-l respiri se stinge vazand cu ochii, infranta de o boala incurabila? Unde-ti este puterea?

De cele mai multe ori, ne trezim in momentul in care suntem pusi in fata faptului implinit. De aceea, am folosit cuvantul "miraj"... Suntem ferm convinsi ca banii ne fac viata mai buna, ca suntem mai presus decat altii, ca totul ni se cuvine. Recurgem la gesturi nesabuite fara sa ne gandim la consecinte pentru ca tentatia banului este irezistibila. Cred ca aceasta este cea mai potrivita intrebuintare a notiunii de pervertire. Banii sau lipsa lor rup casnicii, strica prietenii de durata si invrajbesc oameni carora le curge acelasi sange in vine. Si pentru ce?! Nu sunt decat o iluzie... Caci, in adancul sufletului, nu asta ne face fericiti... Banii sau lipsa lor provoaca stres, disperare, frustrare, neincredere. Ei ne controleaza pe noi atat de usor, desi ar trebui sa fie invers. Intreb din nou: unde ne este puterea?

Firea umana este slaba in esenta ei, suntem prada ego-ului nostru din primii ani de viata si pana la ultima rasuflare. Ceea ce ne innobileaza este tocmai lupta de a ne depasi conditia. Problema este ca multi inteleg gresit aceasta lupta si se lasa prinsi in capcana banilor, deseori fara cale de intoarcere. Este ca un dans al ielelor, care distorsioneaza perceptia asupra realitatii si incetoseaza mintile...

Interesant este ca, atunci cand ne cladim fericirea pe necazul altuia, temelia respectiva, aparent stabila, se erodeaza cu timpul, se transforma in nisip si o ia la vale. Apai, sa te tii daca mai poti!

Din pacate, asta este lumea in care traim... Fiecare se apara cu ce are la indemana... Daca o apuci pe drumul aurit si ignori faptul ca ai semanat durere in jurul tau, s-ar putea sa te trezesti singur la un moment dat. Si ce mai faci atunci cu puterea ta?

Etichete: | edit post
Reacții: 
2 Responses
  1. Anonim Says:

    Cat adevar ai scris...dar ai uitat un lucru...cand ai bani si si prieteni, cand nu ai...la revedere:D

    Pupici


  2. N-am spus-o loud and clear, dar de fapt, acolo vroiam sa bat! :D


Trimiteți un comentariu

YO, DROP THE VERSE!